MÜTEAHHİTLİK VE TAŞERONLUK

KABA İNŞAAT İŞLERİ YAPIMI

BETONARME YAPI GÜÇLENDİRME

ÇELİK YAPI GÜÇLENDİRMELERİ

ASANSÖR KUYUSU İZOLASYONU

KOLON TABLİYE GÜÇLENDİRME

İNŞAAT TEMELİ SU YALITIMI

TARİHİ ESER RESTORASYONU

Tarihi Eser Restorasyonu Yapan Firmaları Nasıl Bulurum? Tarihi Yapı Yenileme Maliyeti Ne Kadar? Tarihi Bina Tadilatı Nasıl Yapılır? Tarihi Eserlerin Restorasyon Fiyat Hesaplama Nasıldır? Villa Restorasyoncu Ustası Bulunurmu? Tarihi Ev Restore Ücreti Kaç Para?

Bir tarihi eser yapının yenilenmesi yani dokusunu bozmadan dekore edilmesi onarılması, tarihi restorasyon olarak adlandırılır. Esasında yapısal olarak gerçekleştirilecek sıkı denetim ve hassasiyet gerektiren bir grup çalışmanın bir araya getirilmesi ile yapılan bir restorasyondan ibarettir. Fakat bu tür projelerin tamamiyle profesyonel şekilde yetki sahibi şahıslar veya firmalar tarafından hazırlanması ve resmi prosedürlere ideal olarak lüzumlu mercilere sunulup onay alınması gereken bir işlemdir. Bu proje hazırlanırken numune olarak yapıda tespit edilen mermerlerin restore edilmesi amacıyla mermer silimi ve parlatma gibi bir hizmet uygulanabilir. Bir yapıda tarihi yapıt restorasyonu gerçekleştirilirken, genelde yapının fiziki noktalarında eski dokusunu bozmadan tedavi yapılır. Duvarlar, kolonlar, kirişler, pencereler, kapılar, merdivenler gibi her nokta dayanıklı hale getirilerek, yapı yine yaşam sürdüren bir duruma getirilir. Çünkü restorasyon; koruma ve yenileme kavramlarını bir araya getirmektedir. Bu hususta bir numune olarak, natürel taşlar ile duvar kaplaması yada zemin döşemeleri bulunuyorsa, restorasyon amacıyla natürel taş kristalize cila yada kumlama-fırçalama gibi prosedürler sayesinde yenilemesi yapılabilir.

TARİHİ ESER YAPI BİNA İŞYERİ VİLLA EV RESTORASYONU RASGELE YAPILAMAZ, SONUÇ YAPI İNŞAAT OLARAK HER TÜRLÜ TARİHİ ESER YENİLEMESİNDE GEREKLİ BELGE VE TECRÜBEYE SAHİBİZ.

Bir yapıda restorasyon çalışması gerçekleştirilecek ise ilk olarak yapı eksperler doğrulusunda incelenir ve tamir gerçekleştirecek her nokta ayrıntısına kadar belirlenir. Basamaklar, merdivenler, zeminler, duvarlar, mozaikler, çiniler, betonarme zeminler, ahşap zeminler gibi her nokta proje içerisine katılarak, bu noktalarda işinin ehli olan kimlerin hizmet vermesi gerektiği konusu hassas biri biçimde belirlenir. Restorasyon projesi hazırlanıp onay alındıktan sonra gerçekleştirilecek her prosedür amacıyla değişik noktalardan hizmet talep edilir. Örneğin, basamak silimi ve parlatma konusu ile ilgili firmamız üzerinden hizmet alınarak, eski yapılarda mermer yada natürel taşlar ile üretilmiş merdivenler restore edilebilir. Tarihi yapıt restorasyonunda genelde çok eski yapılarda çini ve mozaik gibi estetik ve sanatsal görsellik meydana getiren ayrıntılar yer alır. Çini, parlak görüntüsü ile beraber sanatsal bir yapıya sahip bulunduğu amacıyla dökme taş çeşidi olarak kullanılmıştır ve mozaik ise çok eski çağlardan beri sarf edilen bir teknik olarak bugünümüzde ayakta duran yapılarda da yer almaktadır. Bu amaçla birtakım yapılarda restorasyon gerçekleştirilirken firmamız, çini ve mozaik parlatma gibi hizmetler de vermektedir. Oluşturulan projenin asli parçalarından biri olarak restorasyon amacıyla bilhassa natürel taşların korunması ve yine de dayanıklı bir duruma getirilmesi gerektiğinde de natürel taş yüzey koruma gibi prosedürler sağlanabilir. Bu prosedür yardımıyla hem mutfak tezgahları hem banyolar hem hamam ve sauna gibi alanlarda, havuz kenarlarında ve bahçelerde tespit edilen mermer zeminler kolaylıkla korunabilir. Tarihi yapıt restorasyonu denildiğinde, yapının ortamında ahşaplar, camlar, elektrik, su restorasyonu gibi çoğu seksiyon yer alır. Ama bilhassa mermer natural zeminler ve duvarlar gibi noktalarda firmamızdan kolaylıkla fiyata alınabilir. Örneğin, yapıda mermer silimi ve parlatma gibi hizmetler de firmamız projenin belirli bir seksiyonü amacıyla gayet ideal fiyat ile hizmet verebilir.

  • TARİHİ ESER RESTORASYONU NE DEMEKTİR?
  • BİR TARİHİ ESERİN RESTORASYONU NASIL YAPILIR?
  • TARİHİ ESERLERİN RESTORASYONUNU KİM YAPAR?
  • 2. DERECE TARİHİ ESER YIKILABİLİR Mİ?
  • RESTORASYON İÇİN NE GEREKLİ?
  • 3. DERECE TARİHİ ESER NE DEMEK?
  • RESTORASYON AŞAMALARI NELERDİR?
  • BİR RESTORASYONA BAŞLAMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?

Tüm Bu Soruların Cevaplarını Almak İçin Bizi Arayın.